In English
 

Ennen koulutukseen osallistumista

Kuinka tulla yksilölliseksi Joogaopettajaksi

Kaikki tulevat joogamatolleen osana henkilökohtaista matkaansa. Tiedät ehkä joistakin oppilaistasi miksi he tekevät harjoitustaan, mutta luultavasti et kaikista. Jokaisella on oma tarinansa kuinka jooga on auttanut tai inspiroinut heitä ja miksi he haluavat syventää osaamistaan opettajana.

Esimerkiksi joogan suosituimpiin kuuluvien tyylien kehittäjillä Astanga (Pattabi Jois), Ivengar, Hatha (Indra Devi) on ehkä hieman yllättäenkin ollut sama opettaja Intiassa (Krishnamacharya). Voimme selvästi nähdä kuinka jokainen heistä on lisännyt oppimaansa omaa kokemusta ja persoonaansa. Oman äänen löytäminen on oman matkasi ja joogan opettamisen kunnioittamista oman kokemuksesi kautta.

Tavoitteenasi on tällä tavalla auttaa ja inspiroida muita.
Jokainen meistä on erilainen ja yksi ei sovi kaikille. Me kaikki resonoimme tiettyjen opettajien ja opetusten kanssa ja sen oman löytäminen on tärkeää varsinkin joogaopettaja koulutusta valittaessa.

 ”Jooga voi auttaa monella tavalla fyysisen vamman parantamisesta stressin lievitykseen. Parhaiten opetat aina omien kokemuksiesi kautta. Asioiden ja tapahtumien, jotka ovat inspiroineet ja muuttaneet sinua. Meidän Seasonal Yoga koulutuksessa olemme huomanneet, että oppilaat pitävät eri opettajista ja eri syistä ja juuri tämä eri tyylien kombinaatio auttaa heitä löytämään oman tyylinsä. ” Marit Akintewe.

Jooga sopii kaikille iästä tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Näin ollen tarvitaan myös erilaisia jooga opettajia. Voit tulla hyväksi opettajaksi 20 tai 80 vuotiaana tai vaikka et olisikaan erityisen notkea. Joogaharjoituksen pinnallisilla asioilla ei ole merkitystä. Jos sinulta löytyy intohimoa ja olet sitoutunut asiaan, olet tervetullut koulutukseen.

Jooga on elämää mullistava matka, joka ei tule päätepisteeseensä, kun valmistut. Tästä kaikista mielenkiintoisimmasta aiheesta löytyy opittavaa ja harjoiteltavaa koko loppuelämäksi ja aiheenahan on .. sinä itse.

Mikä tekee hyvän jooga opettajan?
Henkilökohtaisista kokemuksistaan opettaminen ja halu tukea muiden kehitystä. Et voi opettaa sitä mitä et ole koskaan itse tehnyt. Jos et ole tehnyt joogaharjoitusta et myöskään hehku harjoituksen tuottamaa iloa ja mielihyvää. Intohimo harjoitukseen ja joogan filosofiaan inspiroi muita oppimaan ja muuttumaan. Tämä intohimo yhdistettynä todelliseen auttamisen ja opettamisen haluun tekee täydellisen oppimisympäristön. Ajattele niitä opettajia, jotka ovat inspiroineet juuri sinua? Opettivatko he sydämestään, sielustaan, elämänkokemuksestaan?

4 adjektiivia, jotka parhaiten kuvaavat opettamistamme

Ammattimainen
Hauska
Käytännöllinen
Muuntuva

Kuinka oppilaat voivat parhaiten valmistautua koulutukseen?
Innostukaa! Ajattele mitä tavoitteita haluasit saavuttaa tai minkälaista muutosta haluasit itsessäsi tapahtuvan. Kannattaa makustella ajatuksella siitä mitä kaikkea voit saada aikaiseksi kokeneiden ja hyvin erilaisten opettajiemme avustuksella. Tietysti odotamme sinulta myös säännöllistä joogaharjoitusta. Jos tarvitset lisäopastusta, ota yhteyttä.

Minkälaisen pätevyyden saat valmistuttuasi?
Seasonal Yoga opettajakoulutus täyttää Yoga Alliancen myöntämän kansainvälisen 200h opetuksen standardit ja valmistuttuasi voit rekisteröityä Yoga Allianceen opettajaksi.
 
SYTT OPISKELIJAT
Etsi lähin Seasonal Yoga tuntisi

Espoo / Helsinki / Vantaa
Anna-Maija Siljander
Essi Alaja-Wikström
Hanna Porthen
Maria Uhari-Pakkalin
Marjaliisa Majavesi
Ruska Schönberg
Sanna Höhnle
Sini Ratas
Suvi Hakala
 
Hämeenlinna
Eva Travanti
 
Järvenpää
Marja-Leena Ahonen
 
Lappeenranta
Suvi Sinkkonen
 
Nivala
Seija Hernetkoski
 
Pieksämäki
Hanna Suhonen
 
Pori
Sarita Aho
 
Savitaipale
Arja Pylkkö
 
Turku / Vahto
Laura Yliarvela
Siru Murto
 
Utö / Ivalo
Terhi Kaakinen
 
Varkaus
Piia Lindberg
 
Veikkola, Kirkkonummi
Eeva Beckford


Palautteita Suomen Seasonal Yoga Koulutuksesta:


Vuodenaika- ja meridiaaniajattelu tuo niin valtavan määrän lisäarvoa joogaan ja antaa kausirytmin myös tuntien suunnittelemiseen. Oppisisällöt osuu loistavasti myös ihmisen sisälle rakennettuun vuodenaikarytmiin ja edistää tätä kautta kehontuntemusta ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Tämän koulutuksen annilla on helppoa viedä jooga asiakkaalle maanläheisellä tavalla. -During her lessons Sue often used to ask: "Does it make sense?" And my answer was:" Yes, it makes sense! Really!"
En tiedä, olisinko edes lähtenyt opiskelemaan joogaopettajaksi, ellen olisi kohdannut Seasonal Yogaa.

Koulutus on juuri sopiva yhdistelmä asanoita, joogafilosofiaa ja -perinnettä, kiinalaista meridiaanioppia, toiminnallista anatomiaa.


 


© Wellness & Balance Finland, Tillinmäentie 1 E, 02330 Espoo, +358 50 549 6549, suvi(at)wellnessandbalance.fi