In English
 

Seasonal Yoga SYTT kouluttajatSuvi Hakala
Suvi on Suomen Seasonal Yoga koulusta vastaava opettaja
(E-RYT200) (RYT500). Suvi aloitti ryhmäliikunnanohjauksen 15 vuotta sitten ja löysi pian itsensä itämaisen filosofian ja Body&Mind lajien parista. Suvi on koulutukseltaan fysioterapeutti ja tradenomi sekä on kouluttautunut ChiBall Master Traineriksi ja Pilates ohjaajaksi. Nykyisin Suvi kouluttaa Seasonal Yoga ja ChiBall opettajia Wellness&Balance koulullaan Espoossa ja järjestää retriittejä Suomessa ja ulkomailla. Suvin tavoitteena on lisätä asiakkaiden hyvinvointia itämaisen filosofian, perinteisen kiinalaisen terveystiedon ja liikkeen avulla.

”Liikunta ja ryhmäliikuntatunnit ovat aina olleet tärkeä osa elämääni ja tuoneet tasapainoa ja iloa arkeen. Joogaan tutustuin ensimmäisen kerran 90-luvun puolivälissä Saarijärvellä Ashtanga joogan viikonloppukurssilla. Vaikka tämän jälkeen tuli vielä pitkä tauko ennen kuin joogasta tuli päivittäinen osa elämääni, tiesin että kipinä oli syttynyt.

ChiBall ohjaajakoulutuksen myötä tutustuin ensimmäisen kerran Seasonal eli vuodenaika-ajatteluun. Uuden ja erilaisen ajattelutavan löytäminen toi ison muutoksen elämääni ja huomasin löytäväni itseni erilaisista aiheeseen liittyvistä koulutuksista. Seasonal Yoga koulutuksen käytyäni tuntui kuin olisin tullut kotiin. Pian löysin itseni pyörittämästä täysipäiväisesti Seasonal eli vuodenaika-ajatteluun perustuvaa Body&Mind salia.

Wellness & Balance on paikka, jossa voin jakaa oppimiani kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin työkaluja eteenpäin. Sinne asiakas voi tulla liikkumaan rauhallisessa ympäristössä ja hakemaan tasapainoa moderniin ja hektiseen arkeemme.Julie Hanson
Seasonal Yoga Flow on Julien intohimo. Hän opettaa Seasonal Yoga tunteja ja Workshopeja pääasiassa kotimaassaan Skotlannissa. Energy in Season kirja on Julien ja Suen yhdessä kirjoittama kirja Seasonal ajattelusta sisältäen muun muassa ravinto-ohjeita sekä jooga – ja Qi Gong harjoituksia.  Julie aloitti ohjaamisuransa fitness puolella ja Sport Aid World Workoutin järjestäminen 1985 on yksi hänen tähtihetkistään. Tällä hetkellä Julie kirjoittaa, opettaa ja kouluttaa sekä on esiintynyt myös televisiossa ja radiossa.

“ Olen ollut intohimoinen liikunnan harrastaja jo ihan pikku voimistelijatytöstä asti. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun 70 luvun lopulla Aerobic, lycra ja Jane Fonda nousivat suureksi hitiksi. Avasin yrityksen nimeltä Physical, joka oli ensimmäisiä Skotlannin fitness yrityksiä. Intohimoni ihmisen fysiologiaan ja sen toimintaan alkoi tästä. Tuolloin oli vaikea löytää koulutusta, mutta ensimmäiset inspiraation lähteeni olivat Tony Lycolat ja Barbara Dale ja myöhemmin Shiva Rea ja David Keil. Pyrin tukemaan oppilaitani aloittamaan joogamatkansa menemällä syvälle itseensä aloittamalla fyysisestä kehostaan ja kääntymällä siitä sitten sisäänpäin. Ennen kaikkea kannustan pitämään hauskaa koko matkan ajan.”Sue Woodd
Sue Woodd asuu Lontoossa Englannissa ja on työskennellyt vaihtoehtoisen lääketieteen parissa jo 25 vuotta perustaen oman koulunsa 1991. Hän on kouluttautunut mm. jooga-, shiatsu-, Tai Ji- ja Qi gong opettajaksi. Lisäksi hän työskentelee kraniosakraaliterapeuttina sekä NLP:n parissa. Hän on arvostettu kansainvälinen kouluttaja ja julkaissut lukuisia kirjoja ja opetus DVD:itä.

30 vuoden yksityisyrittäjyys ajoi minut terveyskriisiin ja aloin huomaamaan, että länsimainen lääketiede ei ollut minua varten. Pitkän kokeilun ja Shiatsu koulun pyörittämisen jälkeen olin elävä todiste siitä että energiatyö todella toimii. Huomasin muutokset itsessäni ja muissa ihmisissä. Sitä lähtien on ollut hienoa jakaa intohimoani perinteiseen kiinalaiseen terveystietoon, Qi Gongiin ja Tai Chi hin ja iloiten harjoituksien tuottamista tuloksista. Olen myös todennut, että vuodenaikojen ja luonnon muutokset todella vaikuttavat meihin fyysisellä, energeettisellä, mentaalisella ja emotionaalisella tasolla.”Marit Akintewe
Jooga ja itsepuolustuslajit tulivat ensimmäisen kerran Maritin elämään vuonna 2000, jolloin hän opiskeli Swami Vivekanda Saraswatin opissa Intiassa. Siitä lähtien hän on intensiivisesti opiskellut eri joogasuuntauksia ja matkustanut ympäri Aasiaa ja Eurooppaa osallistuen koulutuksiin ja retriitteihin. Hän on jatkanut intensiivistä opiskelua sekä Swami Vivekanda Saraswatin opissa että syventynyt viimeisen viiden vuoden aikana enemmän meditaatioon ja Advaita Vedanta traditioon. 

Maritilla on oma joogakoulu nimeltään White Lotus Yoga School, jossa hän opettaa Seasonal Yogan lisäksi perinteistä Hatha joogaa, Tantra joogaa, luennoi sekä antaa yksityistunteja. Maritille on tärkeää jakaa joogan filosofiaa ja harjoitusta sekä auttaa muita löytämään nämä tärkeät opit.

Aloitin elämäni ilman minkäänlaista kiinnostusta mystiikkaan. Opiskelin ensin Edinburghissa matematiikkaa ja kauppaa, jonka jälkeen toimin tilintarkastajana Ernst and Youngilla. Minulla ei ollut mitään kokemusta Joogasta. Kaikki muuttui kun matkustin siskoni kanssa Intiassa ja päätimme mennä joogatunnille. Silloin tapasin Swami Vivekanandan ja muutaman asana harjoituksen sekä luennon jälkeen olin täysin koukussa. Jooga törmäsi minuun kuin rekka. Totuuden ja onnellisuuden etsiminen tuntui juuri oikealta ajatukselta. Aloin syventyä joogaogan opiskelemiseen ja harjoitukseeni tarkoituksenani lopulta tulla täyspäiväiseksi joogan opettajaksi. 
SYTT OPISKELIJAT
Etsi lähin Seasonal Yoga tuntisi

Espoo / Helsinki / Vantaa
Anna-Maija Siljander
Essi Alaja-Wikström
Hanna Porthen
Maria Uhari-Pakkalin
Marjaliisa Majavesi
Ruska Schönberg
Sanna Höhnle
Sini Ratas
Suvi Hakala
 
Hämeenlinna
Eva Travanti
 
Järvenpää
Marja-Leena Ahonen
 
Lappeenranta
Suvi Sinkkonen
 
Nivala
Seija Hernetkoski
 
Pieksämäki
Hanna Suhonen
 
Pori
Sarita Aho
 
Savitaipale
Arja Pylkkö
 
Turku / Vahto
Laura Yliarvela
Siru Murto
 
Utö / Ivalo
Terhi Kaakinen
 
Varkaus
Piia Lindberg
 
Veikkola, Kirkkonummi
Eeva Beckford


Palautteita Suomen Seasonal Yoga Koulutuksesta:


Vuodenaika- ja meridiaaniajattelu tuo niin valtavan määrän lisäarvoa joogaan ja antaa kausirytmin myös tuntien suunnittelemiseen. Oppisisällöt osuu loistavasti myös ihmisen sisälle rakennettuun vuodenaikarytmiin ja edistää tätä kautta kehontuntemusta ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Tämän koulutuksen annilla on helppoa viedä jooga asiakkaalle maanläheisellä tavalla. -During her lessons Sue often used to ask: "Does it make sense?" And my answer was:" Yes, it makes sense! Really!"
En tiedä, olisinko edes lähtenyt opiskelemaan joogaopettajaksi, ellen olisi kohdannut Seasonal Yogaa.

Koulutus on juuri sopiva yhdistelmä asanoita, joogafilosofiaa ja -perinnettä, kiinalaista meridiaanioppia, toiminnallista anatomiaa.


 

© Wellness & Balance Finland, Tillinmäentie 1 E, 02330 Espoo, +358 50 549 6549, suvi(at)wellnessandbalance.fi